Alma ma najbogatszą w kraju ofertę: ponad 60 tysięcy produktów w tym blisko 2 500 tysiąca importowanych na wyłączność. Klienci, dla których radość życia wiąże się z celebrowaniem każdej chwili, mogą w polskich delikatesach odnaleźć receptę na la dolce vita. Smaki znane z pobytów na greckich wyspach, z regionów winiarskich Francji czy we włoskich trattoriach dostępne są tu na wyciągnięcie ręki. Liguryjskie oliwy, belgijskie praliny, największy wybór serów, najszersza oferta wędlin, szlachetne przyprawy z najodleglejszych zakątków, czy wody mineralne z całego świata, to tylko niewielki fragment oferty sieci delikatesów Alma. Uzupełnia ją wybór ponad 2 tys. win, kolekcje whisky w tym whisky single malt oraz najlepsze kubańskie cygara przechowywane w humidorze. Każdy, kto lubi czerpać z życia pełnymi garściami będzie usatysfakcjonowany ofertą delikatesów Alma. Na półkach Delikatesów Alma znajdziemy także produkty z Krakowskiego Kredensu, wśród nich: pachnące szynki, wspaniałe przetwory, słodycze oraz nalewki, wytwarzane według receptur sprzed lat. Warto samemu odwiedzić delikatesy Alma, aby przekonać się jak bogata i atrakcyjna może być oferta polskiego sklepu. www.almamarket.pl
Wiklinowe kosze piknikowe z Klubu Konesera dla dwóch osób. Koszt jednego kosza to 290 zł.
Kosz piknikowy z wikliny doskonały na romantyczny wypad za miasto we dwoje. Wyplatany ręcznie kosz zawiera malowaną porcelanę z motywem oliwki (dwa kubki i dwa talerzyki deserowe oraz sztućce). Całość tworzy niezwykle wysmakowany obraz, utrzymany w jednej wysublimowanej stylistyce.
Za czasów Ludwika XV wiosennym piknikiem określano sposób wypoczynku ze śniadaniem w plenerze, nieco później potocznie majówką a dzisiaj można usłyszeć o wycieczkach poza miasto. W salonach królewskich uważano, że spędzanie wolnego czasu na świeżym powietrzu, w wiosennej scenerii należy do dobrego tonu, obowiązującego konwenansu. Piknik jest formą miłego spędzania czasu, zacieśniania więzi z bliskimi, relacji z wiosennym otoczeniem. Do tej pory kojarzony wyłącznie z kraciastym kocem, wkracza w nową erę biesiadowania. Wyjazd w plener wymaga tylko szybkiej decyzji i dobrej organizacji. Dziś piknik to porcelanowe talerze ukryte w ręcznie robionym wiklinowym koszu. Musi być oryginalnie i z polotem stąd nie bez znaczenia jest dobór produktów, które planujemy ze sobą zabrać. Wśród specjałów nie może zabraknąć foie gras, czyli wątróbek gęsich lub kaczych – symbolu kulinarnego luksusu, które najlepiej komponują się z grzankami. Ciekawą propozycją jest krem z trufli o intensywnym aromacie jako wspaniały dodatek do tartinek. Warto również pamiętać o zabraniu kanapek z wybornymi wędlinami. Na deser polecamy znakomity duet szampan i świeże truskawki. To idealne zwieńczenie udanego wyjazdu poza miasto. Szeroki wybór produktów na wiosenny piknik oferowany jest w Delikatesach Alma.